Welke stenen draag ik (Laurens) bij me

Als je zelf artikelen verkoopt vragen mensen zich natuurlijk vaak af gebruik je ze zelf ook?
Het antwoord is absoluut. Los van dat ik dagelijks wierook gebruik, pure sali voor reiniging maar ook draag ik zelf stenen bij me.

Wat ik bij me draag wisseld wel eens want natuurlijk is dat ook afhankelijk van wat je nodig hebt op bepaalde momenten in je leven en soms hebben de stenen hun werk voor jou gedaan en is het tijd voor andere.

Ik zal in deze blog vertellen wat ik op het moment bij me draag.

Op dit moment draag ik 3 armbanden.

De zwartgevlekte armband is sneeuwvlok obsidiaan, dit armbandje vond mij toen ik samen met Mamaya aan het kijken was bij een mogelijke leverancier van stenen.
Sneeuwvlok obsidiaan is een zacht werkende obsidiaan soort en bevordert innerlijke rust en vrede en zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. Voor die redenen heeft dit armbandje mij gevonden. Ik ben op een crossroad momenteel en hij zal me helpen de juiste keuzes te maken.

Het groene armbandje was mijn eerste armbandje weer in tijden. Toen ik bij het Boomkroonpad was samen met Mamaya waren we even gaan kijken bij het winkeltje die daar aanwezig was. Ze hadden zulke mooie artikelen daar en er was ook een bak met allemaal armbanden. Zonder te kijken reikte mijn hand in de bak en trok dit armbandje eruit.

Het was een groene aventurijn

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.

Daarnaast heeft groene aventurijn nog een eigen werking. Groene aventurijn werkt in op het hart chakra. Fysiek heeft de steen ook een positieve werking op het hart, de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de huid.

Voor mij persoonlijk ging het op dat moment vooral om de motivatie om je dromen waar te maken. Dit armbandje bracht mij terug naar mijn liefde voor spiritualiteit, stenen, mineralen en bracht Mamaya en mij het idee om wat nu DalaiLauMa is geworden op te zetten.

Het lichtgrijze armbandje is Labradoriet

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtieve en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.

Voor mij was dit armbandje nodig om mij in mijn dagelijkse werk beter te kunnen beschermen voor de mensen die (on)bewust energie nemen. Het beschermt me tegen wat ze noemen vampire energy de mensen die van jouw energie aftappen.

Dit zijn de armbanden die ik op dit moment draag. Mocht ik weer gaan wisselen of mocht er nog eentje bijkomen dan zal ik dit zeker posten.

Geef een reactie